Mieliala on laskenut aamusta alkaen tasaisesti. Tiesin, etten välttämättä onnistu näkemään Herra Ihastusta, vaikka tarkalleen tiesinkin, missä ja milloin hän käy syömässä, ja missä ja milloin hänellä on luento. Ja niinhän siinä kävikin. Parhaani yritin, mutta epäonnistuin tällä kerralla. Olen yllättynyt, että voin olla näinkin maani myynyt näin pienen asian takia, mutta taas se oli yhtä masentavaa tallustella kotia kohti kontaktittoman päivän jälkeen.

Eilinen myöhäisilta sen sijaan oli pelkkää hymyä. Sain Ihastukselta kutsun syödä yhdessä päivällisen ja lähteä baariin, mutta oli pakko skipata loistava tilaisuus. Ensinnäkään en harrasta hirveästi keskellä viikkoa baareilua, toiseksi olen harrastanut sitä viime viikkoina aivan liikaa ja kolmanneksi, en oikein keksinyt mitään syytä oikealle miehekkeelleni, miksi olisi pakko päästä ulos juuri nyt (totta puhuen, en edes yrittänyt keksiä), kun edellisestä krapulastakin on vasta toivuttu. Ilmoitin olevana huonolla tuulella enkä hyvää seuraa, mikä olikin totta. Kutsu ja muutamat vaihdetut tekstiviestit sen jälkeen kuitenkin piristivät kummasti. Olin vielä yölläkin saanut tiedusteluviestin, jossa kyseltiin, onko mielialani kohtentunut. No, viimeistään tuollaisen viestin jälkeen!

Eräs yhteinen tuttavamme sanoi minulle viime viikolla, että Ihastus näyttää olevan minusta erittäin kiinnostunut. Sanoin, ettei se ole mahdollista. Toisaalta välillä vaikuttaa jopa vähän siltä, mutta uskon oman ihastuneen pääkoppani löytävän vääränlaisia signaaleja hänen sanoistaan ja teoistaan. Hän on kuitenkin erittäin sosiaalinen, ystävällinen ja huolehtivainen lähes kaikkia kohtaan (ja hän seurustelee). Hän on ladellut kohteliaisuuksia ulkonäöstäni, pukeutumisestani ja luonteestani, mutta mikäli olen ymmärtänyt oikein, ei ole ollenkaan poikkeuksellista, että hän sanoo, mitä ajattelee ilman minkäänlaisia (taka-)ajatuksia.

Nyt menen kuitenkin leikkimään hyvää vaimoa ja tekemään päivällisen valmiiksi töistä palaavalle miehelleni. Toivottavasti huominen on parempi päivä, vaikka potentiaalia onkin jopa huomattavasti vähemmän kuin tässä päivässä.